Marxa ciclista pel Maresme i Barcelona!

El 10 de desembre del 2016. T’apuntes?!!

Hola! Em dic Manu i em trobo ara mateix en la part final del meu viatge en bicicleta per Àfrica. El passat 14 de febrer vaig sortir de Johannesburg i ara fa uns dies que vaig creuar a Espanya desde Ceuta. El meu objectiu és arribar al meu poble (El Masnou), tot organitzant una marxa en bicicleta que té  finalitat bàsica reivindicar una millora en la seguretat vial a la N-II del Maresme i  Barcelona. Des de la meva experiència i de la d’altres ciclistes que he pogut conèixer, he vist confirmat poc a poc tot allò que em feia pensar que aquest no és un món preparat per la circulació ni el viatje en bicicleta. A l’hora de fer una carretera, en poques parts del món es dediquen a pensar més enllà de l’ús que li faràn els cotxes i camions: ja és sorprenent que no es tinguin en compte la seguretat dels animals que necessiten passar de banda a banda, però és encara més soprenent que les persones que decideixen fer servir un mitjà no no contaminant i saludable no puguin fer-ho en condicions òptimes. Obviament, no puc demanar molt a països africans en vies de desenvolupament, la majoria dels quals depenen del transport en vehicle motoritzat. El meu objectiu és, més aviat, influir allà on més recursos i informació tinc al meu avast per afavorir el canvi.

 

Motius

Nacional II del Maresme Al meu paré i per moltes altres persones, aquesta nacional representa un mur de contaminació i soroll, setn amés una de les carreteres amb més accidents de catalunya. Tot i les queixes de molts ciutadans (notícia sobre la manifestació al 2012), els projectes de transformar la carretera en un passeig marítim semblen no tenir mai una data clara (notícies que informen al 2008 i al 2015 dels projectes de convertir la nacional en passeig marítim). D’altra banda, uns vorals massa estrets (o inexistents) i un trànsit que no compleix amb els límits de velocitat fan que moure’s en bicicleta per aquesta via representi un risc que molts no volem prendre i que, per desgràcia, alguns n’han patit les conseqüències. Amés, l’alternativa més viable per moure’s en bicicleta pel Maresme, el passeig marítim, només està disponible en alguns trams entre pobles. En d’altres, ens veiem obligats a passar a l’atra banda de la N-II o a baixar de la bicicleta al estar prohibida la seva circulació.
Barcelona El cas de la seguretat vial pels ciclistes a Barcelona requereix d’un anàlisi més elaborat. Tot i això, si ens basem en la pròpia experiència, en la premsa i en certes dades que podem trobar per internet, queda ben clar que l’increment d’usuaris que utilitzen aquest mitjà en els últims anys no es correspon amb els insuficients canvis aplicats a la seguretat vial de la ciutat. El primer dels links al final del text explica molt bé la problemàtica a Barcelona.

Així, en resum, els objectius de la marxa serien els següents:

Reforçar l’ús de la bicicleta a les ciutats i pobles, destacant-lo com a un mitjà saludable i lliure de contaminació. – Criticar les manques de seguretat vial dirigides a protegir als ciclites a Barcelona i la Nacional II del Maresme. – Representar el cicloturisme com una forma de fer turisme viable, barata, útil i còmoda.

Data, horaris i localitzacions.

La data de la marxa serà el 10 de desembre i quedarà dividida en les següents etapes i horaris, reflexats també en el mapa:

 Link Maps: https://drive.google.com/open?id=1U1bd2rW3miqvWxuaT1K5jYRUIhk&usp=sharing

mapa-ruta-diagonal-recorrido2-bueno-azul
09:00
11:30
12:30
13:30
14:00
14:30
Renfe Vilassar de Mar.
15:00
Plaça de Miquel Biada, Mataró (davant de l’estació de Renfe).