Aquesta va ser la tercera ruta bicicleta del BiSíClaro, un viatge del que destaquem la gran varietat de paisatges pels que passa, incloent un bonic congost. A més d’aquesta diversitat de paratges, el que la fa tan adient per l’estiu és que es manté sempre en zones fresques i dovint prop de rius.

Esperem que gaudeixis de les nostres aventures i aprenguis dels nostres errors. Benvinguda!

Aigua

Per aquesta ruta en bicicleta pel nord de Catalunya no cal preveure una capacitat de transportar aigua fora de la normal. La majoria de nosaltres tiràvem fàcilment amb una ampolla de 1,5L. En general féiem servir les fonts de poble de abastir-nos i l’aigua de riu per cuinar si no teníem més alternativa. 

Paisatges

 La ruta comença creuant la frontera amb França des de Puigcerdà, havent de fe run port de muntanya moderat només començar, però que recompensa amb paisatges preciosos un cop cruat el coll. 

Prats d’alta muntanya per tot arreu i boscos de pi i avet.

La ruta passa per poblets francesos molt macos un cop entres a la zona de l’Ariège. 

 

Carreteres

Tots els trams són de carretera bona. Només vam patir una mica anant a les Gorges de Galamús, quan vam agafar una pista que pujava molt i era molt complicat fer-la sobre la bici.

Menjar

No hi ha problema per trobar supermercats en general. Nosaltres vam tirar molt de fogonet i menjar fàcil de cuinar, i vam menjar a un restaurant de Perpinyà que recomanem que es diu l’Assiete Catalane.

Dormir

Totes les nits vam poder dormir sense gaires problemes i plàcidament amb la tenda.

 

Llocs que recomanem visitar

Destaquem molt la zona de l’Ariège, el poble de Queragut, la presa del Port d’Artonan, les Gorges de Saint Georges i les Gorges de Galamús