El que ens va sorprendre…

A kandovan hi ha mes turistes que gent local, aixi que podem entendre que sigui força agobiant per a la gent que hi viu. Ha estat divertit quan unes nenes que viuen en una de les cases troglodites i que hem trobat jugant al carrer ens han dit que no podiem fer fotos a un seguit de cases perque hi viuen amigues seves.
A les façanes d’escoles i instituts sovint pots trobar cartells amb fotos dels alumnes que han tret millors notes.

 

Gent

Tabriz és la segona ciutat més gran de Iran. Sorprenentment, la gent no deixa de ser amable i curiosa aquí…
És una antiga ciutat turca, amb el que tothom parla el turc tot i que, en contra del que aquí demanen, no s’ensenyi a les escoles.

Transport

Per arribar a Tabriz vam agafar un bus nocturn des de Sananadaj. Es veu que no existeix cap opció, fins ara, disponible durant el dia. Ens va costar 600.000 IRR cada bitllet.
Com ens ha passat a altres ciutats, el personal de la companyia d’autobusos no ens ha tractat gens bé. Fins i tot ens ha passat que la companyia d’autobusos va vendre mes bitllets que seients disponibles i en un inici ens han dit que els nostres llocs estaven agafats i els billets no eren valids. Sorts d’altres passatgers que parlaven angles i han intermediat per a que poguessim pujar-hi.
Tabriz és molt gran i, tot i que hem caminat molt, hem necessitat de l’snapp per tornar a casa un parell de vegades. Existeixen busos i metro, però no el coneixíem prou i a vegades ens ha fet mandra infornar-nos bé.

Menjar

Hem marcat 2 restaurants molt recomanables a Tabriz. Un d’ells és especialitzat en sopes Ash i l’altre ens ha semblat que tenia molt bona relació qualitat preu. Els dos són molt modestos, no us espereu res de l’altre món. 

D’altra banda, Tabriz és molt coneguda pels seus dolços. Hem trobat vàries pastisseries que ens han agradat i ens ha sorprès una petitona que està al mateix centre. És senzilla, però fan una galeta triangular exquisita.

A més, és obligat provar el Baklava de qualsevol confiteria. I fer un cop d’ull a la confiteria més antiga de la ciutat anomenada REX.

 

Dormir

Tabriz és una ciutat bastant solicitada a couchsurfing. Tot i això, vam aconseguir que dos couchsurfers.

Visitar

Tabriz es una ciutat molt gran i amb una estructura similar a Teheran. Ens van dir que el seu bazar era el mes gran d’Iran i es especialment important les seves botigues de sabates,doncs Tabriz s’ha especialitzat en la manufactura de calçat de pell. 

Recomanem també el parc El Goli, amb un llac i un parc d’atraccions, on s’hi pot arribar en metro. I passejar un vepre per el barri (senyalar al mapa) amb els millors baklava de la ciutat.

I una visita curiosa però molt satisfactòria es entrar a al taller de reparació de maquines de cosir del Mr. Ali, un senyor de 60 anys molt entranyable. Es un taller petit a un carreró a prop del bazar. L’Ali et rebrà amb un somriure,un te i uns quants llibres plens de dedicatòries de totes les persones que han passat per el seu taller, unes 8.000 quan hi vam anar. (Foto i mapa)

A 60km de Tabriz hi ha Kandovan, un poble construït a les pedres on poder apreciar un estil de vida força troglodita. Hi ha força turistes iranís així com moltes botigues de souvenirs. Nosaltres hi vam anar amb la família que ens acollia però s’hi pot arribar en minibus (fins al poble del costat, Ozku i agafar un taxi) o en taxi des de Tabriz.

Ruta detallada

Aquí us deixem amb el mapa de la nostra ruta. Hem senyalat els llocs que hem visitat i, en blau, els llocs on hem dormit. Esperem que sigui útil!