El que ens va sorprendre…

Sent Teheran una ciutat tan gran i tan poblada, esperàvem trobar-nos gran quantitat d’edificis de gran alçada. Tot i que el trànsit i soroll evidencien la seva densitat demogràfica, ens va sorprendre que tingués més aspecte de poble gran que de ciutat, amb edificis baixos, carrers estrets i comerços petits.

En el dia que vam estar a Tehran vam coincidir amb la festa de Eid-e Ghorban. Es celebra el dia en que Abraham va oferir el seu fill en sacrifici. En aquestes festivitats la gent i els comerços de menjar son molt propicis a oferir menjar gratis.

Gent

Amb el poc temps i cansanci que portàvem a sobre no vam poder interactuar gaire amb la gent de Teheran, tret del personal de l’hostal, que era molt agradable i atent.

Transport

Com només hem estat un dia sencer a Tehran, només hem tingut l’oportunitat d’agafar el metro. És barat, però més car que a altres ciutats Iranís  (especialment el de l’aeroport). Per fer-vos una idea, el metro de l’aeroport al centre de Tehran ens va sortir per 90.000 IRR.

Menjar

No sabent encara de preus ni de gastronomia iraní, vam optar per menjar del que ens oferia l’hostal per esmorzar (molta síndria, pa i formatge cremós) i de falafels per dinar. Aquests últims van resultar ser el doble de cars (150.000 IRR) dels que vam comprar més endavant en altres ciutats.

Dormir

Vam dormir només una nit al Heritage Hostel de Tehran per 10 euros la nit cadascú. La gent de l’hostal ens va tractar molt bé i ens van ajudar amb tots els dubtes que teníem.

Les habitacions estàven netes i tenien aire acondicionat, la qual cosa s’agraeix.

Nosaltres vam escollir dormir en lliteres, en una habitació que va resultar ser molt poc espaiosa, però que feia el seu ús. Les habitacions compartides tenen guixetes amb clau per deixar-hi objectes de valor. 

Ruta detallada

Aquí us deixem amb el mapa de la nostra ruta. Hem senyalat els llocs que hem visitat i, en blau, els llocs on hem dormit. Esperem que sigui útil!